החומר הכי נכון לטאבון

טאבון פיצה – שמוט או חימר? לבניית טאבון מי מהם הוא החומר המתאים ביותר

מה זה חימר (טרקוטה)

 

חימר הוא בעצם סוג של אדמה שמוסיפים לה מים יוצרים עיסה מעצבים דגם ושורפים בחום גבוה.

זהו מינרל אקולוגי טבעי בריא לשימוש בעל יעילות אנרגטית גבוהה שמזהם את המזון, כמוכן משתתף באופן פעיל בתהליך האפייה והבישול. 

אבן שמוט או חימר

לכל הטאבונים

לשיחה לחצו 0522-788311

לוואצאפ לחצו 

WAZE

תנור חרס שומר על החום טוב מאוד בשל תכונות הבידוד שלו

וגם על טמפרטורה עקבית לאורך כל הבישול או האפייה. הדבר הכרחי בעיקר לאפייה שווה בכל החלקים.

בימי קדם החימר (טרקוטה) שימוש כחומר בריא לכלי אוכל 

ושתייה, ארכיאולוגים מוצאים כל הזמן שרידים של כלי אוכל עתיקים שעשויים מחרס.

כשאופים פיצות, לחם או פוקצות הדבר החשוב הוא לספוח את הלחות מהמעטפת של הבצק ולהשאיר את הלחות בפנים. כך מקבלים שכבה קריספית בחוץ ורך ואוורירי בפנים.

שימו לב שכל הקערות המומלצות על ידי שפים לבישול קדרה הם מחימר. עקב ביכולת שלו לנדף נוזלים דרך הדופן האוורירית שלו תוך כדי בישול.

טאבון פיצה - שמוט או חימר? חשוב שתבינו את החשיבות של הסמכת מזון:

לטאבונים מסדרת דלה טרה (מן האדמה) של מר טאבון יש תעודת הסמכה גם לתערובת של החימר שמשתמשים בו לצורך בניית הליבה וגם לטאבון הבנוי.

טאבון טרקוטה בעבודת יד בלי שימוש במכונות ומכבש נשארת אוורירית, זה חיוני התהליך האפייה לספיגת הלחות שיש בבצק של פיצה או הלחם. 

באיטליה למשל שפים מקצועיים של פיצה תובעניים יותר מנקודת מבט בריאותית לכן ימליצו תמיד על שימוש בטרקוטה בטאבון ביתי.

מושלם לאפיה ואירוח ביתי.

דוגמאות ליבות חימר לבניית טאבון
דוגמאות ליבות חימר לבניית טאבון
ליבת חימר בזמן בניית טאבון
ליבת חימר בזמן בניית טאבון

ההמלצה של Mr. Tabun

לטעם אותנטי ומושלם כמו פעם. פויקה  מבשלים רק בסיר מיציקה, מטפונה צולים רק בתוך האדמה, פיצה כמו פעם אופים רק בטאבון חימר!!!

 אבן שמוט מיוצרת

 מתערובת של סיליקה,  אלומינה   ותחמוצת ברזל (חלודה).   וחומרים כימיים נוספים  אלקלי, סיד, מגנזיום ועוד.

בשיטה תעשייתית נלחץ החומר במכבשים הידראוליים לתוך תבניות, ונשרף החום גבוהה.

תהליך זה אוטם את כל נקבוביות האוויר, עקב כך האבן אינה משתתפת בתהליך אידוי הלחות מהבצק בזמן אפייה.

לעומת זאת כלים מאבן שמוט מתאימים מאוד לתעשייה בעיקר כתבניות יציקה למתכות שהותכו לנוזל.

תנורי בטון או מלט ולבני שמוט לעולם אינם יכולים לקבל אישור מלא, מכוון שיש בהם חומרים שלא מתאימים למזון.

ובעיקר לא מומלצים כשמדביקים בצק של פיתות או בייגלה על דופן הטאבון.

שימוש בטאבון טרקוטה 

הוא הדבר הקרוב ביות לבישול עתיק, צלייה באש חיה או כבור אש. (שיטה עתיקה מימי קדם וידועה בשם מטפונה

פיצות ופוקצ’ות מתפצחות בפה, תבשילי קדרה ונתחי בשר שלמים. דגים וירקות צלויים וגם אפיית ככרות לחם ריחניים.

טאבון פיצה - שמוט או חימר?

ממה בנויים הטאבונים של מר טאבון?

כמובן חימר וכל חלק בנפרד בעבודת יד! בנייה מקצועית ומוקפדת על פי מסורת עתיקה גימור מדויק ומושלם.

לצורך שמירה על מבנה בריא לאפייה חלקי הליבה מחוברים בניהם בשיטת זכר ונקבה ללא דבק או מלט שיזהמו את המזון.

התערובת לבניית הטאבון שלנו מיוצרת מאדמת חרסית מהטבע ממחצבות אימפרונטה שבמחוז טוסקנה שבאיטליה.

בנוי באופן מקצועי ליצירת טמפרטורה אחידה ברוב שטח הפנים של הליבה.

מבודד בצורה מעולה לשמירת חום לאורך זמן ארוך ולמניעת איבוד אנרגיה.

לכל טאבון יש דלת נירוסטה, מד טמפרטורה אינטגרלי, ארובה וכובע.

טאבון פיצה – שמוט או חימר?

 דו שימושי ניתן להשתמש בעץ או  בגז.

ב Mr.Tabun  אנו מאפשרים ללקוח לבחור את הגימור הסופי על פי טעמו : טיח רגיל או ווגה. חיפוי פסיפס וגם רצועות נחושות או נירוסטה. 

באיטליה מקובל להתקין טאבון בתוך המטבח לשימוש יום יומי ברוב המקרים הם בנויים מטרקוטה ולפעמים הם משמשים גם כמעין תחליף לקמין.

רוצים לבנות לבד? אין בעיה ניתן לרכוש אצלנו קיט לבנייה עצמית.

תאור שלבי בנייה ניתן לראות בלחיצה על אייקון יוטיוב בתחתית העמוד.

לכל הטאבונים

לשיחה לחצו 0522-788311

לוואצאפ לחצו 

WAZE

  צוות Mr.Tabun